Šarović Dodiku: Vi ste nosilac izdaje Republike Srpske

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović danas je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao Miloradu Dodiku da je on najveći nosilac izdaje Republike Srpske.

U Parlamentu Srpske večeras se vodi rasprava o “Programu reformi BiH”. Jedina tačka dnevnog reda biće zaključena glasanjem o dokumentu koji je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ingerencije Republike Srpske u sistemu odbrane su prekinute i sve je u rukama Predsjedništva i Parlamenta BiH. Nigdje nema neutralnosti i ona se ne spominje. Pošto ste govorili o izdaji, a često je spominjete, želim da čujete to kada se odnosi na vas – vi ste nosilac izdaje, gospodine Dodik”, rekao je Šarović.

On je Dodiku rekao da je obmana javnosti njegov pokušaj da se dokument drugačijeg naziva prikaže kao da nije ANP.

“Nije bitno koliko dokument ima strana. Ako ovaj dokument bude prihvaćen u NATO-u znači aktivaciju MAP-a. Vi ste glavni krivac istorijske prevare za Republiku Srpsku.

Ne govorite istinu i manipulisali ste sve vrijeme procesa. Neke stvari nismo morali da radimo. NATO nije insistirao na ovom dokumentu. Zašto ste onda ovaj dokument željeli da pošaljete u NATO? Zašto insistiranje ako je ovo nevažan dokument?”, pita se Šarović.

– Prošli put sam rekao, i sada govorim, 95 odsto nadležnosti sa Republike Srpske na BiH prenijela je vaša stranka. Sada želite da operete tu svoju ulogu. Tačno je, promijenili smo Poslovnik Prestavničkog doma, zato što ste vi blokirali Parlamentarnu skupštinu BiH i Srpsku ostavili bez dvije milijarde KM – rekao je Šarović tokom obraćanja u Narodnoj skupštini.

Poslanici skupštinske većine, predvođene SNSD-om, napustili su skupštinsku salu dok je govorio predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

(BN/Klix)

Read Previous

Lukač: Spriječio sam Stanivukovića da me ugrozi

Read Next

OVO JE MLADIĆ KOJI JE JUTROS POGINUO KOD KONJICA