HUSREFA MUSEMIĆA SAVLADALE EMOCIJE: ZBOG NEPRAVDE KOJA MU JE UČINJENA, ZAPLAKAO PRED KAMERAMA HAYAT TV-A

Da budemo načisto, ne morate biti navijač Sarajeva da vas zaboli. Dovojlno je da budete čovjek.

A to što je urađeno njemu, Musemiću, nije ljudski, nije moralne i nema veze sa promocijom vrijednosti koje sport sa sobom nosi. Nema veze ni sa onim što je Bordo nasljeđe. Baš suprotno – to što je uradila uprava FK Sarajeva gaženje fairplaya i dostojanstva.

Husref Musemić od jučer više nije šef stručnog štaba FK Sarajeva. Tako je odlučilo rukovodstvo tima kojem je Musemić prošle sezone donio prvu duplu krunu u historiji kluba.

Naš novinar Kerim Priganica razgovarao je sa Musemićem, a kompletan razgovor možete gledati večeras u Vijestima u 7 Hayat TV-a.

Iskusni stručnjak bio je poprilično začeten odlukom vodećih ljudi kluba čija je velika legenda, kako igračka, tako i trenerska.

Ne mogu mi uzeti statistiku, ne mogu mi oduzeti sve što sam uradio u Sarajevu, ne mogu mi oduzeti ni titule, ni osvojeni Kup… To je nešto što je historija. Sve ostalo bude i prođe. Ovo je nešto što se meni dešava treći-četvrti put – kazao je, između ostalog, Musemić.

Teško je sada bilo šta pametno reći. Ne želim se ni s kim svađati, niti raspravljati. A, ni u najmanju ruku nije korektno – dodaje on.
Na pitanje kolege Kerima da li bi prihvatio poziv da ponovo „gasi požar“ u FK Sarajevo, Musemić je odgovorio:

Nikad čovjek ne treba u životu reći neću, da bude izričit. To se nikad ne zna. Potrudit ću se da se više posvetim sebi, svom zdravlju…
Tada je nastao tajac…

Musemić više nije mogao kontrolirati svoje emocije pa je, zbog nepravde koja mu je učinjena, zaplakao ispred naše kamere.

Pogledajte video.

Hayat.ba

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Pala krv zbog partije šaha: Esko pucao u komšiju Huseina jer mu je krao topa

Read Next

Žestok sudar u Potpeću kod Srebrenika: Povrijeđeno pet osoba